Dacă e de rău, e de foarte bine

Povestea spune despre un rege african care avea un prieten din copilarie foarte apropiat . Acest prieten avea obiceiul ca indiferent de situatia în care se afla (pozitivă sau negativă) să reacționeze la fel: E foarte bine!

Într-o zi, regele și prietenul sau se aflau la vânătoare. Prietenul încarca si pregatea armele pentru rege. Dintr-o greșeală, o armă s-a descărcat și a retezat degetul mare a mâinii regelui. Examinând și pansând ”situația”, prietenul a remarcat ca de obicei: E foarte bine! Regele a replicat strâmbându-se de durere: Nu, nu e bine deloc! Și a ordonat ca prietenul lui să fie aruncat în închisoare.

Un an mai tarziu, regele vâna într-o zona periculoasă. A fost capturat de canibali, care l-au dus în satul lor. L-au legat de un proțap si se pregateau sa-l “prepare”. Canibalul care voia sa aprindă focul, a observat că regele nu avea degetul mare de la o mână. Fiind superstitioși, canibalii din acel trib aveau drept regulă să nu mănânce pe nimeni care nu era întreg-întreg. În concluzie, l-au eliberat pe rege.

La întoarcerea acasă, regele și-a reamintit de întâmplarea de la vânătoare, când își pierduse degetul și cuprins de remușcări, a ordonat ca prietenul lui să fie lăsat liber .
– Ai avut drepate, i-a spus prietenului proaspat eliberat. A fost foarte bine ca mi-ai zburat degetul. Și a început să-i povestească pățania cu canibalii. Îmi pare foarte rau ca te-am ținut la închisoare atâta vreme pentru un accident în care tu n-ai avut nici o vină. A fost nedemn din partea mea să reacționez așa cum am făcut.

– Nu, nu, a replicat prietenul , este foarte bine!
– Ce vrei sa spui cu asta: ”este foarte bine?!” Cum poate fi bine să-ți trimiți prietenul la închisoare un an?
– Daca n-aș fi fost în închisoare, aș fi fost cu tine atunci când canibalii te-au prins…

Preluata de aici http://ovidiuradulescu.com/188/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: